Wii

Wii games: welke spellen zijn er te krijgen?

Nintendo is een van de grote namen waar het gamen ooit mee is begonnen. Lees meer over de ontwikkelingen van Nintendo en het assortiment van Wii games.

Stukje geschiedenis

Nintendo is dus een van de grote spelers op het gebied van gaming. In de jaren 70 begonnen ze met een experiment met console games. De eerste spellen kwamen in 1980 uit en waren een groot succes. De consoles zelf zijn in de loop der jaren flink veranderd, maar de spellen Mario Brothers en Zelda zijn altijd Wii spellen geweest en zijn nu nog steeds even populair.

2007: lancering van de Wii

In 2007 bracht Nintendo de Wii uit. Deze spelcomputer staat vooral bekend om zijn controller die lijkt op een afstandsbediening, ook wel de Wii Remote controller genoemd. Deze controller is bij het spelen van Wii games bewegings- en positiegevoelig. Dit maakt Wii spellen zoals Wii Sports, The Legend of Zelda en Mario Kart zo populair, omdat de controller dus bewegingen registreert evenals 3D geluid wat zorgt voor extra beleving.

Uitgelichte Wii games

Er zijn ontzettend veel Wii spellen te verkrijgen. Het assortiment is heel breed. Hieronder een overzicht in welke categorieën je spellen kunt spelen met de Wii.

In de categorie actie kun je bijvoorbeeld Lego Batman, Pirates of the Caribbean of Star Wars spelen. Houd je van meer avontuurlijke spellen, dan kun je denken aan Donkey Kong, Harry Potter of Avatar. Wil je lekker swingen, kijk dan tussen de categorie dance voor spellen zoals Just Dance en Guitar Hero. Speel Call of Duty en Men in Black onder de categorie shooter. Houd je van racen, kies dan voor Cars, Need for Speed en Monster Trucks. Wil je je hersenen trainen, kies voor de categorie puzzel en speel Big Brain Academy. Sporten kun je met Wii Sports, Fifa of Tiger Woods.

Verder zijn er nog categorieën zoals party, Mario, vecht, stimulatie, strategie, Lego, horror of rpg.

Terug naar overzicht