Tetris

Tetris games

Tetris, wie kent het nou niet! Het behendigheidsspelletje wordt terecht gezien als een van de beste games allertijden. Tetris spelletjes zijn niet eenvoudig, maar naarmate je meer en meer blijft oefenen zul je merken dat je het spelletje steeds beter zult gaan beheersen om vervolgens uit te groeien tot een sterke tetris speler. Op deze pagina bespreken we de hoeveelheid tetris games die er zoal zijn en staan we stil bij de online wereld van tetris.

Tetris games

Tetris is er in allerlei soorten en maten. Met name na de introductie van tetris online is het spelaanbod aanzienlijk toegenomen. Bij tetris kun je kiezen uit de klassieke variant, maar ook themaversies gedurende bijvoorbeeld Kerstmis of Halloween zijn jaar in jaar uit populair. Ook zijn de tetris spellen tegenwoordig veelal gebaseerd op cartoons of tv-series. De basis van het spelletje is doorgaans hetzelfde. Zo heb je als speler de taak om de blokjes die telkens naar beneden vallen zo sterk mogelijk te positioneren in het speelveld. Ieder blokje is anders van vorm en in totaal zijn er zo'n 6 verschillende vormen. Door op de vorm te klikken terwijl deze zich naar beneden verplaatst roteert de vorm zich en kun je de vorm zodoende eenvoudig passend maken. Door de vormen zo goed mogelijk in elkaar te laten vallen kun je punten verzamelen. De sfeer en stijl van het spelletje verschilt echter onderling sterk. Hierin doen zich veelal verschillen voor. De gameplay verloopt namelijk bij iedere game anders.

Tetris spelletjes - de beoordeling

Tetris online en iedere andere vorm van tetris spellen kunnen gezien worden als een aangename vorm van tijdsbesteding. Met name de grote hoeveelheid aan verschillende thema's en variaties maakt het spelen van tetris aangenaam en bovendien telkens weer net ietsje anders. Test jouw eigen behendigheidsskills met een van de vele tetris spellen die er online zoal zijn!

Terug naar overzicht