Sport- en race spellen

Voor alle Cristiano Ronaldo fans is er Fifa om online voetbal te kunnen spelen. Dit is een bekende game die al jaren door heel gamend Nederland gespeeld wordt. Verder zijn er vele andere bekende sport spelletjes zoals bijvoorbeeld NBA 2K19 (tip: sport spelletjes gratis spelen op spelletjes nl). Sport spelletjes maakten een ware revolutie mee met het op de markt komen van de Wii. Tot die tijd konden de games enkel per controller uitgevoerd worden. Wii sports was het eerste sportspel waarmee je daadwerkelijk in beweging kwam en de sport zogenaamd zelf moest uitvoeren om je personage van zijn plaats te krijgen. Dit werd een ware hype en iedereen begon met het sportend gamen. Welke sport- en race spellen zijn geliefd en hoe werken ze? Je leest het hier.

De meest geliefde sport spelletjes

We maken hierin een onderscheid tussen race spelletjes en sport spelletjes. Onder sportspellen verstaan we games waar virtueel een bepaalde sport wordt beoefend. Dit kan variëren van voetbal tot turnen. Techniek is een essentiële factor in deze soort games, er wordt dan meestal ook veel tijd ingestoken om beter te worden. Hoe vaker je de game speelt, des te behendiger je zult worden en des te makkelijker de game jou afgaat. Dit zal resulteren in steeds meer verslagen tegenstanders. Een bekend sportspel is Fifa, dit spel wordt zó serieus genomen dat er zelfs verschillende toernooien zijn om jezelf op professioneel vlak te bewijzen. Er bestaat zelfs een betaalde e-divisie waarin professionele sport gamers het tegen elkaar opnemen. Het meest geliefde sportspel in onze ogen is dan ook zonder twijfel Fifa. Dit spel wordt door een ontzettend grote groep gamers gespeeld en vliegt jaar na jaar, editie na editie over de toonbank. Daarnaast wordt het basketbalspel NBA 2K19 ook graag gespeeld en ook vechtspellen als UFC en Tiger Woods Golf doen het goed.

Word de nieuwe Max Verstappen!

De groeiende populariteit in racing games is logisch verklaarbaar. Met de behaalde successen van Nederlandse raceheld Max Verstappen worden steeds meer Nederlandse jongeren geprikkeld om race spellen te spelen. We kennen race spelletjes in vele soorten, zo heb je de realistische games waarin wordt geraced met alledaagse voertuigen (meestal auto's of motors) op bekende circuits zoals Spa Francochamps en Le mans. Daarnaast kennen we ook race games die zich afspelen in een fantasiewereld met verzonnen voertuigen. Voorbeelden hiervan zijn Mario kart en SuperTuxkart. De opdracht is meestal in alle race spelletjes hetzelfde, namelijk zo snel mogelijk de finish halen. Hierbij zijn dan verschillende gamemodes beschikbaar. Denk bijvoorbeeld in een race op basis van positie of een race op basis van tijd zoals we deze in de Formule 1 als kwalificatie kennen. Vaak zijn er nog extra bonussen te verkrijgen voor een nóg snellere tijd of wagen. Enkele populaire racing games zijn: F1 2018 en Grand Turismo. Daarnaast doet de klassieke Mario kart het ook nog altijd erg goed.