Puzzels

Houd jij ervan om alles weer op de goede plek te leggen? Dan zijn online puzzle games echt iets voor jou. Hier behandelen we alles wat met puzzel spelletjes te maken heeft. Zo kun jij direct beginnen met het spelen van je favoriete puzzels!

Wat is online puzzelen?

Het puzzelgenre is een videospelgenre waarbij de speler puzzels dient op te lossen. De puzzels die opgelost kunnen worden testen probleemoplosvaardigheden zoals strategie, logica, herkennen van patronen en het compleet maken van woorden. Bij sommige games wordt het de speler lastiger gemaakt door een tijdslimiet voor het oplossen te stellen.

Hoe zijn puzzel spelletjes ontstaan?

Toen de eerste videogames in de jaren '70 uitkwamen bestonden er nog geen puzzel games. Het spel dat vervolgens uitkwam, is de grondlegger van vele puzzel spellen: Tetris. Op dit spel zijn vele online spelletjes gebaseerd. De soorten puzzels die opgelost kunnen worden, testen probleemoplosvaardigheden zoals strategie, logica, herkennen van patronen en het compleet maken van woorden. Om het nog moeilijker te maken kan er een tijdslimiet worden toegepast of andere actie elementen.

Welke puzzle games zijn er?

Puzzel spellen bestaan er in vele soorten en thema's. Er zijn videospelletjes die puur om puzzelen draaien, zoals sudoku (tip: Mini Sudoku) & tower defence (tip: Tower Defence) maar er bestaan ook games waar puzzelen slechts een klein gedeelte van de game is. In sommige spellen moet de speler blokken of stukken op de juiste manier organiseren, zoals in Tetris of Brix. Er bestaan ook action-adventure spellen, deze bevatten vaak puzzelelementen. Voorbeeld hiervan is Resident Evil. Er bestaan ook Hidden Object Games(HOG). In het Nederlands betekent dit Verborgen Objecten Spel. In een dergelijk spel krijgt de speler meestal een overvolle, kleurrijke en erg gedetailleerde tekening te zien. Onderaan deze tekening staan dan objecten die de speler in de tekening terug moet vinden.

Aanbod online puzzelen

Het aanbod puzzels is enorm. Op vele websites is het mogelijk om (gratis) puzzels te spelen. Games als Bubble game, MahJong, Tetris, Candy Crush, Jewel Academy en diverse soortgelijke spelletjes vind je bij diverse Nederlandse en buitenlandse aanbieders. Van welk soort je ook houdt; in het enorme online aanbod zit er voor ieder wat wils tussen.