Pacman

Pacman games

Ze zeggen weleens: wie Pacman niet gespeeld heeft, heeft geen jeugd gehad! Het klassieke computerspel werd voor het eerst uitgebracht in 1980. Het spel is destijds ontwikkeld door Namco en binnen een paar jaar uitgegroeid tot een van de meest succesvolle computerspellen allertijden.

Pacman spelen

Het bekendste icoon uit de Pacman game is het gele happertje waarnaar het spel vernoemd is. Het doel van Pacman spelen is om alle bolletjes in het speelveld op te eten. Je komt verschillende voorwerpen tegen zoals vruchten, en wanneer je deze opeet verdien je extra punten. Echter zijn er kapers op de kust. Het speelveld wordt onveilig gemaakt door vier spoken met elk een eigen kleur. De vijanden bestaan uit een rode, roze, blauwe en oranje spook die elk een eigen eigenschap hebben. Wanneer Pacman in aanraking komt met een spook, is hij er geweest. Echter is er één manier waarop hij de rollen kan omdraaien. Wanneer Pacman een witte pil pakt waarvan er 4 in het spel zitten verstopt kan hij de spoken uitschakelen.

De vijanden in Pacman spelletjes

De spoken uit de Pacman game met de Amerikaanse namen: Blinky, Pinky, Inky en Clyde zijn de grote rivalen van Pacman en proberen Pacman te vernietigen. Het is aan jou de taak om alle bolletjes in het speelveld op te eten zonder dat Pacman door een van zijn vijanden uitgeschakeld wordt! De spoken in de Pacman spelletjes hebben elk een eigen kleur met een daarbijbehorend karakter.

Wanneer Pacman wordt gepakt door één van deze spookjes, klapt zijn mond zover open dat hij verdwijnt. Vervolgens is er bij het 'open spatten' een hoop vuurwerk te zien.

Speel Pacman online

Alhoewel Pacman vroeger werd bestuurd vanuit een joystick zijn er op vandaag talloze versies beschikbaar waarbij de joystick overbodig is geworden. Tegenwoordig is er een ruim aanbod met Pacman games online, waarbij je Pacman door middel van de pijltjestoetsen op je toetsenbord kunt besturen. Pacman werd oorspronkelijk uitgebracht voor de spelcomputer Atari 2600. Deze was van zo'n slechte kwaliteit dat de toenmalige monsters knipperden. Sindsdien werden deze voor spoken aangezien en Blinky, Pinky, Inky en Clyde waren geboren. Op vandaag zijn er verschillende online versies beschikbaar waar je zonder enige zorgen het klassieke, van oorsprong Japanse, arcadespel Pacman kunt spelen.

Terug naar overzicht