Mahjong

Mahjong games

Mahjong is van oudsher een Chinees spel. Er zijn veel theorieën over wie het heeft uitgevonden en in welk jaar. Uit de geschiedenis blijkt dat het spel is ontstaan door een combinatie van verschillende games zoals Domino en Mah-tiae. Er zijn online vele varianten te vinden van Mahjong games.

Wat is Mahjong?

De originele versie van Mahjong is een echt gezelschapsspel. Tegelijkertijd is het ook een denksport waarbij de spelers goed moeten nadenken over hun volgende stappen. Het is mogelijk om het spel met maximaal vier spelers te spelen, en iedereen speelt voor zichzelf. Het is ook een optie om te spelen met 2 of 3 spelers na enkele aanpassingen. Het spel is vrij makkelijk om onder de knie te krijgen. Het is de bedoeling om zo snel mogelijk én als allereerste een mah-jong te maken. Dit doe je door de hoogste score te krijgen.

Mahjong is een van de meest gespeelde spelletjes ter wereld. Dit komt omdat het een erg populair spel is in China en daar een grote bevolking woont waarvan velen het spel regelmatig spelen. Bijna iedere volwassene daar speelt het spel en ook in landen zoals Japan en Korea is het een zeer populair spel. Ook in de Westerse landen, waaronder Nederland, wordt het vaak gespeeld.

Mahjong spelen

Het doel van Mahjong games is om de eerste speler te zijn die Mahjong maakt. Hierbij dien je te streven naar een zo hoog mogelijk aantal punten om te behalen. Het spel bevat in totaal 136 stenen, 2 dobbelstenen, vier stokken om de stenen te plaatsen (dit is niet bij online spelen) en 4 kaarten om aan te geven wie welke windrichting vertegenwoordigt.

Stenen

Iedere speler legt een muur van 18 stenen lang en 2 stenen hoog. De speler met windrichting Oost begint met het uitleggen van een steen, met de beeldzijde naar boven en binnen de 4 muren. Vervolgens is de beurt aan Zuid, dan West en als laatste Noord. Hierna begint het weer bij Oost.

Spelregels van Mahjong

Wie Mahjong gaat spelen moet zich goed voorbereiden. Er gelden nogal wat regels, verschillende puntentellingen en onregelmatigheden. Hier moet je goed van op de hoogte zijn als je het spelletje wilt winnen. Bij Mahjong online spelen staan de specifieke regels van tevoren vermeld.

Mahjong online spelen

Het is mogelijk om het spel online te spelen bij diverse game aanbieders. Je vindt hier vele varianten Mahjong en kunt deze zowel gratis spelen als voor echt geld. Mahjong spellen spelen op het internet is leuk en je kunt tegen heel veel andere mensen spelen. Bij sommige aanbieders is het ook mogelijk om spelers te zoeken van je eigen niveau.

Terug naar overzicht