Leger games

Leger games

Leger games zijn razend populair. Je kunt online veel sites vinden waar je online leger spellen kunt spelen. Daarnaast ligt er in de winkels een uitgebreid aanbod games voor je klaar. Denk bijvoorbeeld aan bekende games als Call of Duty en Battlefield. Misschien vind jij het wel leuk om zulke spellen te spelen, maar weet je niet precies waar je moet zoeken voor games die het beste bij jou passen. Daarom staan hieronder enkele categorieën opgesplitst waarin meer wordt verteld over het karakter van een desbetreffende game. Kom erachter welke oorlog game bij jou past en lees snel verder!

Shooters

De Shooter is misschien wel de bekendste variant onder de leger spellen. Een Shooter is een schietspel waarin jij van het ene naar het andere punt moet komen zonder afgeschoten te worden. Tegenstanders die op je pad komen, moeten worden uitgeschakeld. De omgevingen en graphics van zulke Shooters variëren erg. De meest voorkomende omgevingen zijn de zogenoemde maps waarin een oorlogssetting is nagebootst. Dit varieert van situaties in bossen tot en met open slagvelden. Door de variëteit worden je skills getraind, je moet jezelf immers op elk gebied kunnen verdedigen. Vaak gaan deze shooters gepaard met een strategisch karakter. Je vormt samen met andere spelers een team met als doel je vijanden te verslaan. Door verschillende speelwijzen wordt de speler gedwongen om strategische keuzes te maken in de manier van benaderen van de tegenstander. Het is de kunst om een team samen te stellen met gevarieerde individuele kwaliteiten zodat je een goede balans in je team hebt. Deze leger spelletjes worden vaak online gespeeld met vrienden of familie. Het aanbod online wordt steeds gevarieerder waardoor het steeds interessanter wordt om online te spelen.

Role playing (RPG)

De naam zegt het eigenlijk al, bij RPG games speel jij een rol in de game. Je bent bijvoorbeeld een personage dat onderdeel uitmaakt van een leger. Bij RPG games staat het karakter van jouw personage centraal. Jij bepaalt wat jouw karakter kan en hoe deze eruit ziet. Je kunt je personage ontwikkelen door wapens te vinden en levels te halen. Het doel is uiteindelijk om een zo snel mogelijk karakter te ontwikkelen. Een voorbeeld van een RPG game is World of Warcraft. Een belangrijk detail om te weten is dat RPG games zich voornamelijk afspelen in een sciencefiction omgeving.

Strategische leger spelletjes

Bij strategische oorlog games ligt de nadruk vaak op het maken van keuzes. Strategische spelletjes lijken veel op Shooters of zijn hier vaak een verkapte vorm van. Anders dan bij strategische games ligt de nadruk bij Shooters vaak op de behendigheid en vaardigheden van de schietende persoon. Bij strategische leger games bestuur je een heel leger en is het veel belangrijker om een juiste aanvalswijze te kiezen. De nadruk ligt meestal op de wijze waarin bepaalde tegenstanders benaderd moeten worden om ze te kunnen verslaan. Het is de kunst om een zo gebalanceerd mogelijk leger samen te stellen zodat je zoveel mogelijk gevarieerde kwaliteiten hebt. Strategische games zijn vaak level spellen die zichzelf opslaan. Dat betekent dat je weer verder gaat waar je gebleven was bij het opstarten van de game. Shooters daarentegen beginnen vaak weer helemaal opnieuw, hier gaat het puur om zoveel mogelijk tegenstanders uit te schakelen binnen een bepaalde tijd.

Conclusie

Houd je van spanning en tijdsdruk, en wil je zoveel mogelijk schade aanrichten binnen korte tijd? Dan is een Shooter absoluut het spel dat je zoekt. Ben je dol op sciencefiction en vind je het leuk om een personage te ontwikkelen naar jouw wensen? Dan is een RPG game vast en zeker wat je zoekt. Houd je meer van games op de lange termijn waarbij je tactische keuzes moet maken om bepaalde tegenstanders uit te schakelen? Kies dan voor een strategisch oorlogsspel.

Terug naar overzicht