Console games

Console games zijn videogames die je kunt spelen door een console (systeem) aan te sluiten op je televisie. Vroeger kon je maximaal 2 controllers aansluiten, maar tegenwoordig kun je soms wel tot 6 controllers aansluiten op je console. Trommel je vrienden op en speel met zijn allen jullie favoriete console spellen.

Nintendo, Microsoft en Sony: uitgevers van console games

Een console is een systeem dat er voor zorgt dat je videogames kunt spelen op je televisie. De meest bekende consoles zijn PlayStation, Xbox en Nintendo. Er zijn diverse modellen verkrijgbaar, om de zoveel jaar komt er een nieuwe versie uit en ook zit er een verschil in opslagruimte. Zo kun je kiezen voor 500 GB of 1TB. Voorbeelden van console spellen zijn Mario Brothers, Fifa en Pokémon. Bijna iedereen heeft ooit weleens in zijn leven zelf een van deze games gespeeld of ernaar gekeken.

Je raakt nooit uitgespeeld

Voor welke console je ook kiest, er zijn ontzettend veel games verkrijgbaar. Elke maand verschijnen er weer nieuwe spellen, je raakt dus nooit uitgespeeld. Veel gamers baseren hun keuze ook op de games die ze erop willen gaan spelen. Dus mocht je denken om een console aan te schaffen, ga dan eens eerst rondkijken welke console games je graag zou willen spelen. Gamen wordt ook onder vrienden vaak samen gedaan, kies dan dezelfde console als hen zodat je ook online met of tegen ze kan spelen. Er is echt van alles te krijgen qua console spellen, zo zijn er racing games, schietspellen, strategische spellen maar ook spelletjes voor kinderen, om aan je dagelijkse dosis lichaamsbeweging te komen of spellen waar fun centraal staat.

Team Playstation, Xbox en Nintendo

Er heerst een heuse 'console war'. Want iedere gebruiker vindt zijn/haar spelcomputer het beste. Zo heb je dus team Playstation, team Xbox en team Nintendo. Mensen kiezen hun spelcomputer zoals eerder aangegeven vooral op basis van het type games en de bijbehorende randapparatuur. En Nintendo, Microsoft en Sony brengen ook exclusieve games uit speciaal ontwikkeld voor hun eigen consoles. Zo heeft Playstation: Uncharterd, Xbox heeft Forza Horizon en Nintendo heeft Legend of Zelda.

Bij welk team zit jij of bij welk team sluit jij je aan? We wensen je in ieder geval veel plezier met het spelen van jouw favoriete console games!