Pinball

Pinball games

Pinball is de Engelse benaming voor flipperkast. Flipperkasten kom je tegen in cafes, speelhallen en natuurlijk is het mogelijk om pinball online te spelen (tip: flipperkastenpinball.nl). Hieronder lees je meer over dit populaire spelletje.

De historie van de pinball automaat

De eerste flipperkasten dateren uit de 19e eeuw. Deze was toen nog niet voorzien van de beroemde flippers aan de zijkant, deze zijn pas later toegevoegd. In de jaren '70 van de vorige eeuw kwamen de eerste elektronische flipperkasten op de markt. Dit was een hele vooruitgang toen, oudere modellen waren complex en werkten nog geheel door middel van relais en motoren. In de jaren '80 kwam de echte evolutie en zijn de flipperkasten ontwikkeld zoals we ze nu nog kennen.

Pinball online spelen

Tegenwoordig speel jij de leukste en meest uitdagende pinball games gewoon vanuit thuis. Het aanbod pinball online is enorm en van bijna ieder thema bestaat er wel een flipperkast. Elke flipperkast is uniek. Dit komt door de verschillende functies, obstakels, thema's en modellen. Omdat iedere flipperkast uniek is, gelden er ook andere regels per kast. Iedere kast hanteert zijn eigen puntensysteem en obstakels die behaald moeten worden. Beginners zullen voornamelijk proberen om de bal zo lang mogelijk in het spel te houden. De gevorderde spelers strijden voor punten en doelen.

Pinball spelregels

Er zijn uiteraard spelregels die van toepassing zijn op alle pinball games. Het doel van de game is om zoveel mogelijk punten te scoren of om de bal zo lang mogelijk in de game te houden. Dit is op iedere kast hetzelfde. Elk spel heeft zijn eigen puntensysteem en daarom is het belangrijk dat je van tevoren weet hoeveel punten ieder obstakel waard is. Bij iedere kast geeft ieder obstakel een x aantal punten aan de speler.

Hoe moet je pinball online spelen?

Heel simpel! Met de pijltjestoetsen van het toetsenbord kun je bijna iedere pinball game spelen. Met het linker pijltje bedien je de linker flipper, met het rechter pijltje bedien je de rechter flipper en met het pijltje omlaag kun je een nieuwe bal in de game schieten.

Terug naar overzicht